2η Συναντηση Θεσσαλων Παραγωγων

2η Συνάντηση Θεσσαλών Παραγωγών στην Αυτόνομη Αγορά  Βόλου


Εδώ και έξι χρόνια στην πλ. Πανεπιστημίου πραγματοποιείται η Αυτόνομη Αγορά Βόλου. Μια Αγορά που αποτελείται από μικρούς παραγωγούς οικολογικών προϊόντων. Παραγωγοί που σχετίζονται μεταξύ τους με σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης. Που βλέπουν τον κόσμο ως πολίτες και όχι σαν πελάτες.
Στην αυτόνομη αγορά γίνεται άμεση διάθεση προϊόντων οργανικής και φυσικής καλλιέργειας όπως φρούτα και λαχανικά,πατάτες,όσπρια, αλεύρι,λάδι, ελιές,αυγά,σάλτσες βότανα,καφέ από τους Ζαπατίστας στη Τσιαπας του Μεξικό,προϊόντα μεταποίησης και συντήρησης,προσωπικής υγιεινής και οικιακής καθαριότητας ,προϊόντα από τη ΒΙΟΜΕ,φυτά,σπόροι ...
Από την 1η Μάρτη του 2018 αποφασίσαμε κάθε πρώτη του μήνα η Αυτόνομη Αγορά να αποκτά ένα πανθεσσαλικό χαρακτήρα και παράλληλα να αποτελέσει σημείο συνάντησης-συσπείρωσης και δημιουργίας όχι μόνο παραγωγών αλλά και συλλογικοτήτων και κινημάτων πολιτών.
Την 1η Μάρτη έγινε η αρχή, παραπάνω από 20 διαφορετικοί πάγκοι από παραγωγούς και συλλογικότητες αρκετός κόσμος συμμετείχε στην Αγορά στην συλλογική κουζίνα και το μουσικό γλέντι που ακολούθησε.
Σας καλούμε την Πέμπτη 5 Απριλίου στην πλ. Πανεπιστημίου από τις 9:00 στη συνάντηση Θεσσαλών Παραγωγών και Κινημάτων Πολιτών στην Αυτόνομη Αγορά. Στις 11:00 θα γίνει εργαστήριο φυτωρίων από το Πελίτι Αλμυρού και θα μας ενημερώσει για την γιορτή παραδοσιακών σπόρων στον Αλμυρό που θα γίνει τέλη Απρίλη. Μετά τις 14:00 όλοι μαζί μαγειρεύουμε και τρώμε με τη Συλλογική Κουζίνα θα ακολουθήσει συζήτηση και προβολή της ταινίας των Μonty pythons- Life of Brian.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου